Vi besegrade trappen!

Före trappbestigningen
 
Jag fick veta om Kvarntorpstrappan av Mia. Hon hade varit där och kört och berättade om hur hårt det var. Jag blev peppad direkt. Jag har under våren mest kört styrka, och lite glömt det där med konditionen. Nu har tankar om en halvklassiker nästa år börjat gro hos mig och min syster, så det här med konditionsträning börjar bli ytterst aktuellt för mig (och det borde det ju alltid vara, både för hälsan generellt men också för att jag är gammal löpare). Kvarntorpshögen är ca 100 meter hög. Trappan är ca 200 meter lång och består av 427 trappsteg. Man har ”besegrat trappan” när man avverkat den tio gånger inom 5 timmar. Ett varv är 1061,7 meter och den totala sträckan är 10,617 km (varav 4270 trappsteg) men det är inga vanliga kilometer. Man startar i botten av trappan och avverkar den till det översta trappsteget. Därefter - när man tror att man är klar med uppförsbacken - tar man direkt till höger in på den lilla stigen och rundar sedan ”kyrkan” ( konstverket  ”Absit Omen”) för att sedan fortsätta via stigen upp till toppen. Man passerar toppen mellan den höga masten och konstverket Waaaall (en massa rivningsvirke som spikats ihop av Lars Vilks). Sedan fortsätter man ner på bilvägen. Man skall sedan göra detta varv tio gånger i en följd inom fem timmar och när man gjort det har man ”besegrat trappan”. Men även "halvtrappan" är OK enligt experterna (mer HÄR) och man får registrera tider på den sträckan också. Mia berättade att tre varv var nog första gången och att man antagligen inte orkade springa. Det var alltså det jag var inställd på innan vi började. Jag körde - tillsammans med min PT - hela fem varv ("halvtrappan") och sprang hela bilvägen varje varv. Jag var väldigt stolt över mig själv. De andra besegrade trappen på riktigt. Jag var väldigt stolt över dem med.
 

Vi kände att vi hade fler varv i oss, men trodde att träningsvärken nog kunde avskräcka oss att komma tillbaka om vi körde mer. Konstigt nog är det helt OK med den nu. Lite ont har jag såklart, men jag har inte en tillstymmelse till så ont som jag trodde att jag skulle ha och trappbestigning på kontoret är helt OK. Gött!
 

Jag på tredje varvet. Så pepp!
 

När jag var klar blev jag så till mig att jag såg helt jädra galen ut. Men det struntar jag i. Segerbilden ska med!
 

Gänget när vi var klara. De andra körde alla tio varven. En av oss tangerade damrekordet. När han var klar kom det dessutom fram att han var bakis. Jag för en är imponerad. Sedan drog vi och badade och grillade. Men mer om det framgent. Hurra för Kvarntorpstrappen, stället där jag fick tillbaka lusten för konditonsträning och tron på min kropps prestationer. Snart åker jag tillbaka för sju varv. Och tio.
 
 

Kommentarer
Postat av: Ellinor

Puh, jag känner hur mjölsyran kommer krypande bara av att läsa vad du skriver. Hinner man njuta någonting av den vackra naturen och alla konstverk eller är det fullt fokus på utmaningen?
Kan just tänka mig att det var en härlig segerkänsla när passet var klart!

Svar: Nej inte jättemycket njut. Men det gjorde vi efteråt. :) Ja, det var en mycket, mycket givande känsla! Bra inför de tre (!) loppen jag hittils planerat in i höst! :) Kram
Jenny Lina Carlsdotter

2013-07-08 @ 09:07:57
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com
Postat av: Ellinor

SV: Tre lopp!? Det var inte dåligt! Kanske skulle komma på träningsläger/boot camp hos dig ;)

Svar: Du är så välkommen. Tror dock att det borde vara tvärt om om vi skulle kolla på våra träningsschemata... :)
Jenny Lina Carlsdotter

2013-07-08 @ 09:14:47
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com
Postat av: Angus

jag är på!! (middag på uteservering)
Va sägs om.. ons ?

Svar: Jepp, it's a date!
Jenny Lina Carlsdotter

2013-07-08 @ 09:42:59
URL: http://angusfoto.blogg.se
Postat av: Miss Marie

Wow! Bra jobbat! Det är cykelavstånd (dryga milen) från mina föräldrars förra hus, så vi har cyklat dit och gått uppför trappan några gånger, det räcker, springningen överlåter jag åt andra! ;)

Svar: Tack! :) Det var faktiskt min första gång där. Det är ju jättefint! Den 3 september är det ett lopp där (Vitamin Well ordnar) så det tänkte jag delta i! :)
Jenny Lina Carlsdotter

2013-07-08 @ 09:47:28
URL: http://www.miss-maries.blogspot.com
Postat av: Annika

DUKTIGT DUKTIGT!!!
HEJA!!!
Verkligen bra kämpat av dig.
NU hoppas jag att ni ska få lite riktig värme också. Jag tycker den ska anlända lagom till din semester!!!
KRAMAR!!!!

Svar: Tack! Ja, det hoppas jag med. Idag är det ganska varmt men prognoserna skvallrar om regn.... Kramar tillbaka!
Jenny Lina Carlsdotter

2013-07-08 @ 15:54:08
URL: http://kankaglenreston.blogspot.com
Postat av: Junitjej

Bra jobbat! Heja dig!

Svar: Tack så mycket!
Jenny Lina Carlsdotter

2013-07-08 @ 19:27:30
URL: http://www.junitjejen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0