Helgglimtar


Nu börjar de sista skälvande timmarna innan helgen. Och lagom till det visar jag lite glimtar från förra helgen. Som inleddes med GT och snacks hemma hos mig, där Ellinor anlände lagom till att jag hunnit blanda och fixa dem. Sedan blev det en promenad i den ljumma kvällen. Efter mycket väljande och vrakande föll middagsvalet på tapas. Och det var gott minsann! Maten ackompanjerades av cava och intressanta samtalsämnen.
 

Efter middagen tog vi ännu en promenad i staden. Jag fotade Ellinor framför vår främsta attraktion: slottet. Då blev jag lite sugen på att låtsas vara turist jag med, så Ellinor knäppte bilden ovan på mig. En smula (eller skopa) bajsnödigt, jag vet.
 

På lördagsmorgonen kom Mia över och vi mumsade på hembakta croissanter, ägg och smootie.
 

Jag har ju redan bloggat lite om helgen HÄR och vårt besök på medeltidsmarkanden HÄR, så här kommer en liten bild från vår promenad istället. Sedan var det dags för fika på Stallbacken - eller Gamla Stan som det också kallas - samt kattöverlämning. Då öppnade sig skyarna och piskade asfalten med regn, så vi stannade inne i soffan under en filt en stund.
 

När regnet försvann och solen åter kom smygande fram bakom molnen begav vi oss mot Paolo's. Där mumsade vi på pizza (jag), buffelmozzarellasallad (Ellinor) och vegetarisk auberginlasagne (Mia). Jag passade på att tipsa om San Pellegrinos lemonad som blev väldigt populär (som sig bör, gud, vad gott det är!). Jag upptäckte också att min enda kritik i min recension av restaurangen (HÄR) - att det var vitpeppar i pepparkvarnen och inte svartpeppar - var falsk. Det fanns både och. Piffigt uppdelade i en ljus och en mörk kvarn. Det måste ha varit så att någon använde svartpepparkvarnen när jag var där den gången. Paolo's får då ännu två tummar upp av mig. Synd bara att de inte har fler sittplatser. Ja, det var de helgglimtarna jag har att bjuda på i bilder. Helgen bjöd också på mys, bio, ännu en frukost, shopping både i stan och ute i gallerian och lite till, men det dokumenterade jag inte. Har insett (eller, jag har alltid vetat, men struntat i det) att man inte behöver fota allt här i livet. Man måste ju njuta också. Och det ska jag även göra kommande helg. Den ser ut att bjuda på massor: provkörning av nya bilar (annan chaufför än jag då, såklart), middag med familjemedlemmar, lunch med en vän, hård träning, sol och bad och grillning. Hurra för det! Trevlig helg!
 

Kommentarer
Postat av: Ellinor

Tänk att det redan är en hel vecka sedan vi sågs. Tiden har verkligen gått fort och som alltid när det kommer till tid är det en paradoxal upplevelse - det känns å ena sidan så nära och å andra sidan så långt bort. Märkligt det där. Tur då att man alltid har de fina minnena och känslorna med sig. Nog för att allting inte behöver fotas och dokumenteras, men visst är det fint att kunna gå tillbaka, minnas och återuppleva.

Önskar dig en riktigt fin fredagskväll och underbar helg!

Stor kram fina du och än en gång tack för din gästfrihet!

Svar: Och jag önskar dig detsamma!
Tiden flyger och just nu känns det bra, för jag har ju hela två veckor kvar till semestern...

Tack själv för gåva, trevligt sällskap och givande samtal! Kram
Jenny Lina Carlsdotter

2013-07-05 @ 17:57:54
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com
Postat av: Angus

Vi bor i en för jävla bra stad egentligen Jenny, eller hur!?

Svar: Verkligen! Vi sa just det nu ikväll när vi gick igenom stan och kollade på Open Art. Det är ju så vackert här!
Jenny Lina Carlsdotter

2013-07-05 @ 21:35:45
URL: http://angusfoto.blogg.se
Postat av: Hanna

Vilken härlig helg!

2013-07-07 @ 21:27:09
URL: http://hannafialotta.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0