Jennys rostade müsli

Efter att ha blivit inspirerad av vännens müsli jag blev bjuden på i helgen, ändrat måtten från vikt till volym och till saker som passade mitt köksskåpsinnehåll bättre kommer här mitt recept (gluten/vetefritt!) på rostad müsli.
 
I paket (250 gr) boveteflingor
2,5 dl nötter, jag tog valnöt
0,5 dl hela linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl kokosflingor
1 dl sesamfrön
0,75 dl honung
1 dl solrosolja
 
Blanda allt i en bunke, bred ut på en bakplåtspapperklädd plåt och rosta i ugnen på 180 grader tills den blivit gyllenbrun (ca 20 min). Rör ofta och toppa gärna med lite extra honung mot slutet. Klart! Förvara i försluten plast eller glasburk.
 
Dagens frukost blev denna på yogurt och lite egenplockade hallon. Mumma! Nu: möten i Öret!
 

Kommentarer
Postat av: Sofia

Vad god den ser ut! Ska kanske testa och göra den i veckan. Ha en fin dag!

Svar: Den är jättegod! Jag tror att tanken är att det ska vara med som granola, så tar man havregryn och mer honung så blir det nog det. Men jag tyckte detta var jättegott! Kram
Jenny Lina Carlsdotter

2012-09-12 @ 10:04:16
URL: http://withsofia.wordpress.com
Postat av: Ellinor

Gott! Jag köper alltid Icas naturella I love Eco-müsli och blandar därefter i mina egna favoriter - blir lite trokad frukt, nötter och fröer.

Kul att du gillar mina recept! Även om jag själv inte är glutenallergiker tänker jag att det kanske är lite nyttigare och hälsosammare med andra alternativ. Samtidigt gillar jag att experimentera och prova nya saker!

Kram

Svar: Ja, jag tror också det. Min vän, som varit glutenallergiker länge, tror att vi människor häver i oss alldeles för mycket gluten. Kanske därför allergin ökar? Jag mår bättre utan, i alla fall. KRAM!
Jenny Lina Carlsdotter

2012-09-13 @ 07:51:18
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0