Inte som fotboll eller så...

 
Och apropå änglar har jag ett lite udda intresse. Jag är halvt om halvt besatt av religion - och då mer specifikt judaistik och tidig kristendom (och graalmystik, tempelriddare, frimurare och andra ordrar). Det förstnämnda har jag studerat på universitetsnivå men kristendomen har jag bedrivit självstudier i. Det jag är mest intresserad av är katarerna. Katarerna är ett samlingsnamn för de sekter med dualistisk, gnostisk grundåskådning som på 1000-talet bredde ut sig i Europa. De flesta bodde i Languedoc (som också var deras språk) och de var vegetarianer. De levde fridfullt sida vid sida med judar och andra kristna och hade sin högborg i Carcassonne (som är ett av mina drömresemål, citadellet står där än). I början av 1300-talet föll de sista katarerna emellertid blodigt efter tappert kämpande under för inkvisitionen. I modern tid har försök till att återuppliva katarernas lära (och språket de pratade) gjorts, speciellt i Sydfrankrike. Ska bli intressant att se hur det utvecklas. Jag är ju dock mer intresserad av det historiska (och mystiken kring det, det viskas om graalen även hos kataterna). Jag tror denna udda nördighet kommer från min far, som är släktforskare och fritidshistoriker. I förrgår damp i alla fall boken oven ner i brevlådan. Katarernas uppgång och fall. Den ska jag götta ner mig i under helgen tänkte jag. Nörden i mig hurrar!
 

Kommentarer
Postat av: Jenny

Coolt! Just nu håller jag på och läser på om zoroastrianism (världens äldsta religion) mest på grund av att Marks familj har den. Är inte så många som känner till den.

Svar: Det är ju så intressant med religion och historia. Du som just varit i Indien måste ju kunna koppla saker på ett mycket mer verkligt sätt också, underbart! Kram
Jenny Lina Carlsdotter

2012-11-16 @ 18:08:50
URL: http://jennyslondon.wordpress.com
Postat av: Lotta

Du är underbar! och jag älskar ditt historiska intresse och att du också är intresserad av religion. Här har du en till som är det ;)

Helgen räddad med andra ord ;)

KRAM och tack finaste för dina värmande ord. I love your blog, you know that!

Svar: Nej men tack kära Lotta! I love your blog too! Helgen ÄR räddad, och jag har en massa annat trevligt på G också! :) Kram
Jenny Lina Carlsdotter

2012-11-17 @ 02:45:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0