Dagen när jag fick en präst till vän

















Jag är inte speciellt religiös, jag kan inget om kyrklighet och har knappt närvarat på en högmässa. Just därför var det så spännande och pampigt att se en av mina allra bästa vänners trolovade vigas till präst i går i Strängnäs domkyrka. Jag kunde inte låta bli att fälla en tår. Fina Elise. Hon kommer att bli Sveriges bästa präst, sanna mina ord! Efter mässan blev vi bjudna på sopplunch och kyrkkaffe med långt fler än sju sorters kakor. Ett inferno av läckerheter, bland annat cupcakes och hemgjorda biskvier med citrus och mörk choklad, dukades upp till kaffet. Och Elises vän - som också är präst - förklarade mycket pedagogiskt för oss som inte kan det här med kyrklighet vad det faktiskt var vi hade varit med om och vad det betydde. Lägg sedan till en näve mycket kära återseenden, bäbisgos, intressanta konversationer och fina stunder så har du min söndag. Fantastiskt!


Kommentarer
Postat av: Anna

men så spännande! grattis till henne!



haha ja tror jag det, vem f*n är detta, tänkte du! :)

2012-01-16 @ 09:18:52
URL: http://nanniss.blogspot.com
Postat av: Ellinor

Spännande!

Kyrkan och allt som har med den att göra, tillhör inte de kunskapsområden jag gärna briljerar i, men kan tänka mig att det var både intressant och fint att få vara med vid denna högtid.

Hoppas du får en fin vecka!

Kram

2012-01-16 @ 11:43:42
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com
Postat av: Melissa Lavali - Foto¤Vikt

kikar förbi och hoppas du haft en bra helg och får en fortsatt trevlig vecka :)

Du har en riktigt trevlig blogg ju :)

/ Lavali



..:: Hela min värld i bilder - min viktresa med 9 tappade kg och 13 kg kvar - tips på att tjäna 600kr/värvad medlem utan krångel och Tävlingar ::..

2012-01-16 @ 13:24:45
URL: http://lavali.blogg.se/
Postat av: Christine&Paris

Jag är inte heller religös men ändå medlem i kyrkan. Tycker det är en fin tradition ändå och om jag bor kvar i Paris länge kommer jag nog passa på att gå på gudstjänster vid stora högtider :)

2012-01-17 @ 09:47:17
URL: http://christineiparis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0