"Det godaste brödet"









Jag tror inte jag har bakat matbröd sedan jag bodde på korridor i Lund. Jag älskar som alla vet vid det här laget att laga mat. Jag är inte helt värdelös på att baka söta bakverk heller. Men matbröd. Jag har alltid tyckt att det verkar så svårt. I den här surdegshysteriska världen har prestationsångesten inte direkt blivit bättre. Men så surfade jag runt på diverse bloggar här om dagen och hittade vad någon kallade "det godaste brödet". Jag föll direkt. Receptets ingredienser har jag jag nästan alltid hemma, det går fort då det inte krävs jäsning, det är lätt och framförallt gott. Blanda följande ingredienser i en skål: 5 dl mjöl, 2 tsk bikarbonat, 1/2 dl solrosfrön, 1/2 dl krossade linfrön, 1 dl russin, 1 dl valnötter, 1 dl lingonsylt och 4 dl vaniljyogurt. Jag uteslöt russinen och tog extra linfrön och lingonsylt, tog hela linfrön i stället för krossade och valde naturell yogurt istället för vaniljversionen. Det här receptet känns som ett sådant man kan exprimentera mycket med. I alla fall. Häll allt i en form och grädda långt ner i ugnen på 200 grader i en timma. Efter halva tiden med endast undervärme. Klart!


Kommentarer
Postat av: Sofia

Det ser väldigt tyskt ut. Alltså grovt och segt =)

2011-11-29 @ 09:49:07
URL: http://www.intheheadofs.se/
Postat av: Jenny

Sofia: ja, men det var det inte! :( saftigt och gott, faktiskt. Jag tror det är yogurten och lingonsylten som gör det.

2011-11-29 @ 10:14:24
URL: http://jennylinacarlsdotter.blogg.se/
Postat av: Jenny

:) Skulle det ju vara inte ledsen gubbe! :)

2011-11-29 @ 10:15:02
URL: http://jennylinacarlsdotter.blogg.se/
Postat av: Sofia

Ah ok, då kanske man ska testa =)

2011-11-29 @ 17:45:37
URL: http://www.intheheadofs.se/
Postat av: Ellinor

Det låter jätte gott och busenkelt! Jag hade nog också bytt ut vaniljyoghurten. Det låter som om det annars hade blivit lite väl sött kanske. Sparar detta för framtida bak - tack!

Kram

2011-11-29 @ 18:10:14
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0