Malade



Jag har legat nerbäddad och hostat, frustat och pustat i två dagar. Det känns dock som två år. Väggarna kom lite för nära sängen idag, och jag behövde ändå få veta vad jag missat i skolan (den sista formella gramatikklassen var igår, nu är det vara révision som gäller) så jag tog mitt pick och pack och förflyttade mig till Starbucks vid Saint Michael för att möta upp med fina Sarra. Som försökte föklara skillanden mellan futur proche och futur simple för mig. Det gick sådär. Imorrn har vi examensprovssimulation.







När Jorge sen ville att jag skulle följa med till Rodinmuséet tänkte jag att dels kan jag aldrig när han vill göra något och dels är jag redan ute så I mind as well. Så här i retrospect var det inte alls smart (JA mamma, jag vet vad du sa!) för nu är jag tillbaka i sängen med bultande hals, hostattacker och nysdito och feber. Men vem vill inte se (ett av de 21 exemplaren av) Tänkaren IRL?



Det var dock ett par till som hade tänkt precis som Jorge...



Jorge var dock vid gott mot ändå!







Le Baiser, kyssen



Den en gång så kontroversiella L'age d'airain, Bronsåldern







Och där var den helt plötsligt, Le Penseur, Tänkaren! Jag och Jorge stod en lång stund och bara gapade och sa om och om till varandra att vi hade INTE trott att den skulle vara så sablarns liten. En muséeintendent hörde det hela och förklarade att efter skandalen med Bronsåldern (där Rodin blev anklagad för att ha gjort skulpturen efter en avgjutning och inte skulpterat den efter den belgiske soldat han påstod sig ha skulpterat den efter) så gjorde Rodin alltid sina skulpturer i mindre format först. För att undvika att bli kallad fuskare. Sen pekade intendenten ut i trädgården där en stor version av samma skulptur tornade upp sig mot himlen. Ok. Då fattar vi.



Martyren



Ikaros syster



På muséet kan man också hitta två målningar av Van Gogh...



...en Renoir men kanske framförallt, till min förtjusning, en Monet! Visst är den fin?



Trädgården är fantastisk, och kostar € 1 extra att besöka. På framsidan (där det är gratis) står den stora Tänkaren.



Ni som har vägarna förbi Waldemarsudde kan se ett av exemplaren på svensk mark och ni som bor i min gamla hemstad kan åka över sundet och se den utanför Ny Carlsberg Glyptotek i Köpenhamn.

I min förskylningsmisär, vädermisär och examenspluggmisär finns det två fin-fina ljusningar. Brev från familjen...



...och besök i morgon från ännu en av mina "syrror", denna gång Kristina. Lycka!


Kommentarer
Postat av: Ferferi

Jag fullkomligt ÄLSKAR Rodin hans gamla hem som numera är ett museum. Har varit där flera gånger och tar alltid med mina Sverigebesök dit. Så fint. Hans verk är fantastiska och första gången jag såg tänkaren IRL där så blev jag faktiskt tårögd. Har aldrig sett den innan men målat av den så många gånger. Fina Tänkaren. För övrigt när det kommer till grammatiken. Samma här imorgon. Och jag ska börja plugga NU. Vad sa du att skillnaden mellan futur simple och futur proche var? :)

Krya på dig och lycka till imorgon!

2010-05-13 @ 22:02:37
URL: http://blogg.veckorevyn.com/ferferi/
Postat av: Ferferi

Tillbaks och förföljer. Har lämnat en liten utmaning för dig på min blogg. Du som bloggat så länge borde tycka det är skojsigt! Kom in till mig och kika ;)

2010-05-14 @ 18:55:11
URL: http://blogg.veckorevyn.com/ferferi/
Postat av: Jenny.

Sv: Tack så mkt, alltid roligt att höra.

Den dära chokladen på cafét skulle jag lätt kunna döda för !!

Ha en skön kväll.

2010-05-17 @ 21:18:59
URL: http://jcarpediem.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0