Semmelkvinnan: Café Java

 
Och på självaste Mardi Gras ska det ju bloggas om semlor, såklart! Idag har jag och mina kollegor bokat in semmelfika kl. 9.00. Vi har bokat ett helt gäng semlor som ska hämtas upp, så ännu finns det fler semlor att bedöma! Jag fortsätter så länge det serveras semlor eller tills jag har provat alla ställen i Öret. I söndags provade jag en semla från Café Java. Den får i stort sett samma betyg som den på Jakob's. Bra bulle (dock alldeles för lite kardemumma), om än liiiite torr, bara ut "ytlagret", god och mycket grädde och mandelmassa, men för mycket (och ojämt fördelat) florsocker på locket. Men ändå gott sammantaget betyg. En god semla, helt enkelt. Café Javas semla får också samma betyg som Jakob's: 4 av 5. I morgon får ni höra hur semlan på Bullvivan (älskar namnet!) smakar. Och om den är lika god som Stockholms bästa (enligt Semmelmannen) som jag åt förra året. Nu önskar jag er en underbar fettisdag, Jenny Lina Carlsdotters favoritdag på året. Må ni får många, stora, goda semlor idag!
 
Café Java, Kungsgatan 9Örebro, 019-678 32 32
 

Kommentarer
Postat av: Miss Marie

Café Java ägs av samma familj som äger Konditori Vasa, så jag tror (så här var det iaf förut) att de får bakverk från samma konditori, så semlan borde smaka lika som Vasas?

Svar: Jaha, fast jag tyckte inte alls de smakade lika...Visserligen smakade jag ju en bit av en semmeltårta och inte en semla på Vasa, men den jag åt på Vasa var mycket mer kardemummastinn och hade en annan smak på mandelmassan...kanske dagsformen då... Jag måste nästan gå in dem och fråga nu! :)
Jenny Lina Carlsdotter

2013-02-12 @ 08:02:53
URL: http://www.miss-maries.blogspot.com
Postat av: Sofia

Attans vad gott det hade varit men jag har inte haft tid att baka tyvärr. Får bli nästa år ;-)

Svar: Finns det inget svenskt ställe i Berlin? Eller tyska kardemummabullar du kan göra om till semlor, vielleicht? :)
Jenny Lina Carlsdotter

2013-02-12 @ 18:49:48
URL: http://www.intheheadofs.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0