I'm baaack!

 
Jag är tillbaka hemma efter ett herrans massa kringresande. Om man med räknar fredagen när jag gick på semester har jag sovit hemma tre nätter på hela semestern. Nu känns det faktiskt skönt att vara hemma. Hemma med fyrioelvatusen bilder att visa, ungefär. Ska bara rensa och organisera först.... Så länge får ni ta del av glimtar från min sommar via mina fötter, som jag har en väldigt konstig vana av att fotografera. Vi börjar med sista veckan innan min semester när jag helt struntade i att jag jobbar på en myndighet och tog på mig en alldeles för kort kjol till jobbet. Men det var varmt och knappt ingen där. Jag lyckades dock inte fånga på bild just hur kort den var...
 
 
En eftermiddag efter jobbet sprang jag 7 kilometer i väääldigt kuperad terräng med min PT. Hon berömde mig och jag blev peppad till tusen. Tyvärr kan jag räkna semesterns konditionspass på ena handen. Fast jag har å andra sidan turistvandrat många, många mil i 30-40 graders hetta... I alla fall. Min PT kommer att ha mycket att göra under hösten och nu kan det bara bli bättre!
 
 
Sista dagen på jobet gjorde jag mig fin och på lunchen grillade (!) vi på takterassen och drack dricka och till dessert (!) bjöd jag på glass. Lyxigt värre.
 
 
I Rennes-le-Château bjöds jag på en alldeles underbar utsikt och jättefint golv i Saunières Tour Magdala, som jag velat sett sedan jag läst Heligt blod, helig gral och Da Vinci koden. Man kan fullkomligt ta på spänningen, mysterierna och legenderna i Rennes-le-Château. Spännande plats.
 
 
En kväll i Carcassonne satte jag mig på en mur precis utanför en av portarna och tittade på folk och söp in atmosfären. Varje kväll tog jag promenader i kvällssolen. Ofta med en glass i handen. Favoritsmaken? Allas vår Caramel à la fleur de sel. Som änglakörer i munhålan, typ.
 
 
En dag gick jag i en jättekonstig kristen park uppe på en mur (!). Den hade massor med konstiga statyer och kristna budskap och var byggd i en labyrint. I en grotta längst ner i parken fanns ett kapell med en kontig staty och längst upp Golgata. Sjukt konstigt. Jag förundrades av detta men också över de pyttepytte små stenarna de små stigarna var lagda med. Måste tagit så mycket tid och arbete. Denna dag var jag för övrigt väldigt glad över att jag hade cykelbyxor under kjolen. Den var nämligen mycket vippig och mycket kort och dagen var mycket blåsig. Det mesta av dagen vikarierade den som något slags skärp i midjan, eller något. Speciellt glad över cykelbyxorna var jag när jag fick en stalker i parken som prompt skulle dricka kaffe med mig och kändes lite för envis och obehaglig. Annars hade han kanske tolkat uppflygandet av kjol och visandet av hud som en invit....
 
 
i Malmö fick jag lite då och då chansen att insupa Scaniabadet, som jag bodde runt knuten till. Då det lite halväckligt läckt ut ecoli-bakterier i vattnet blev det inget bad i år för mig, trots att det i slutet av min vistelse enligt vattenprovet skulle vara OK igen att bada. Efter vinterns monstermagsjuka tar jag inga risker, minsann. Men jag var nöjd med havet. Att få vara nära, att höra, att dofta. Jag älskar havet och kusten. Typiskt, att jag skulle vara född i Bergslagsskogarna. Fast de är inte så dumma, de heller. Bra det då jag nu är tillbaka. De sista semesterdagarna ska tillbringas i lugn och ro och med avslappning på agendan, Och så en och annan vän, förstås. Hurra för semestertider!
 

Kommentarer
Postat av: Lotta

Å, hej!!

Längtar efter dina bilder, höra mer om allt. Vilken sommar! Gillar att se den via dina fötter ;))

Skönt att vara hemma, fixa, rensa, njuta av allt härligt som varit, komma igång med träningen....(guilty as well)

Välkommen hem fina!!

KRAM

Svar: Det ska du få göra. Du kommer nog att tröttna, till och med, haha! :) Tack för fina ord! Stor kram!
Jenny Lina Carlsdotter

2013-08-14 @ 03:48:57
URL: http://www.charmigacharlie.blogspot.com
Postat av: Ellinor

Välkommen tillbaka! Jag tror och hoppas att även du har haft en magisk semester. Det var tre väl valda och mycket fina ord som du summerade den med. Jag är nu full av hopp och tillförsikt inför hösten. Ja, jag längtar till och med efter den. Att dessutom ha alla fina sommarminnen att plocka fram grå och regniga dagar, det gör den bara än mer efterlängtad.
Kram

Svar: Tack så mycket! Ja, den var verkligen magisk.... Jag längtar inte riktigt efter den, än. Men jag har sett till att ha mycket att längta till under hösten, så det ska nog gå bra! :) Kram!
Jenny Lina Carlsdotter

2013-08-14 @ 08:14:36
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com
Postat av: Angus

Hihi härliga fot bilder!! Du har verkligen varit på språng och sugit ut allt ur semestern! Tack för dina fina ord om Skansen bilderna!

Svar: Ja jag har ju det. Vilket gör att det känns helt ok att ligga i sängen och blogga nu.....
Jenny Lina Carlsdotter

2013-08-14 @ 10:35:33
URL: http://angusfoto.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0