Engelska pepparkakor

 
Minns ni den enorma hook upen jag hade på cederpepparkakor från Kronan förra året? Jag åt många, många, MÅNGA! Jag hade till och med dem som biosnacks en gång. Mest för att jag hade köpt dem på väg till bion, men ändå. Jag gav en burk till mormor i julklapp, hon som älskar kakor. Och jag tog med den som gå-bort-present på glöggmingel. Men det är dyrt. 80 riksdaler för en burk. Nu har jag hittat ett substitut. De smakar inte lika "rent" som Kronan (Kronans har bara sex ingredienser) men är helt klart the next best thing, som det heter i landet de kommer ifrån. De har en lite tydligare ingefärssmak och är liiite mjukare. Perfekt så här i Luciatider. Lite under tjugan från du punga ut och de kommer från McVities. Finns i mataffären. Prova!
 
 

Kommentarer
Postat av: Ellinor

Det är verkligen en konst att hitta rätt i pepparkaksdjungeln och jag är väldigt, väldigt kräsen när det kommer till smak ;)
Igår fick jag dock äntligen bakat mina egna peppisar på mormors pepparkaksdeg (den bästa av dem alla) och ingenting går upp mot dessa! Igår kväll åt jag både deg och kakor så det stod härliga till, men det är sådant man får unna sig i alla fall en kväll om året ;)
Kram

Svar: Deg, åh vad gott! jag var på ett glöggmingel en gång där peppisdeg serverades till glöggen i små kuber. Skitgott! :)
Jenny Lina Carlsdotter

2012-12-13 @ 09:11:04
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com
Postat av: Christine&Paris

Jag kör alltid på Annas pepparkakor. Godast enligt min åsikt :)

Svar: Ja, svenska ja! Men dessa smakar helt annorlunda, det går liksom inte att jämföra de två. :)
Jenny Lina Carlsdotter

2012-12-13 @ 13:12:00
URL: http://christineiparis.blogg.se
Postat av: Angus

Tack själv! Ja vist ser det knepigt ut! han lixom skutta så pass att det blev så! :) Har kikat in massor med ggr här för jag trodde det skulle bli ett inlägg av alla bilder du klicka! :)

Svar: Ja, jag väntade tills idag! :)
Jenny Lina Carlsdotter

2012-12-13 @ 21:29:26
URL: http://angusfoto.blogg.se
Postat av: Lotta

Jag tror jag ätit dem där. Goda ;)

Jag fortsätter med pepparkaksdeg. Det blev aldrig något gräddat!

xx

Svar: ja, jätte! Fast de är ju en annan kategori än "riktiga" peppisar dock! Kör på med din deg, och ha en trevlig helg! Kram
Jenny Lina Carlsdotter

2012-12-14 @ 02:13:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0