Laga mat med Jenny!

Jag älskar mat. Jag älskar att laga mat. Min favoritblogg är Noble Pig, som jag har följt i flera år. Jag älskar steg-för-steg-bilderna och de fantastiska bilderna på det färdiga resultatet. Jag har någon gång innan försökt mig på att blogga på samma sätt, även om jag vet att jag på inget sätt har samma expertis, auktoritet eller känsla när det gäller föda. Men det struntar jag i. Det är kul. Detta receptet snodde jag helt sonika här. Efter lite modifiering blev det så här:



Ta fram grädde, ricotta, mascarpone, färsk bladspenat, färsk basilika, pesto, soltorkade tomater, pinjenötter, kesella, en hackad lök, buljongtärning (jag tog en halv vitlök och persilja och en halv basilika och timjan från "Örtagården"), färska lasagneplattor, sambal oelek och olja.



Fräs lök och låt det götta till sig med pinjenötter, basilika och buljongtärningen.



Värm samtidigt upp grädde (det var gammaldags mjölk, kesella och chevre i orginalreceptet) med en burk kesella, en burk ricotta och lite mer än en tredjedel marcarpone. Späd med lite mjölk om du tycker det blir för gräddigt. Såsen blir mycket tunn, så om du vill ha mer stabbig lasagne, ta mindre av färskostarna och tillsätt en hårdost, eller red eventuellt av såsen lite.



Blanda bladspenat, pesto och soltorkade tomater.



Tillsätt lökblandningen.



I med sambal. Ta inte för mycket. Det gjorde jag.



Varva plattor, sås och spenatblandning. Det går åt väldans mycket. Om ni är fler än fyra, ta två av alla ingredienser till spenatblandningen. Toppa med extra sås och en god hårdost. Jag tog svensk cheddar.



Grädda i ugnen på 200 grader i 20-30 minuter.



KLART!


Kommentarer
Postat av: Marie

Mmm, det där såg riktigt gott ut! Du får gärna komma hem hit o laga mat åt mig! ;)

2011-01-11 @ 11:30:39
URL: http://www.miss-maries.blogspot.com
Postat av: Sandra

Herregud så gott det där såg ut !

2011-01-11 @ 11:42:48
URL: http://www.storstadstockholms.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0