Jennys svartvinbärsmarmelad











Koka upp två liter svarta vinbär med åtta deciliter vatten, saften och skalet av tre limefrukter, en gnutta cayennepeppar, en vaniljstång och kanel efter smak. Låt koka i en kvart. Ta av från värmen och häll i en hel påse socker (två kg). Rör tills sockret har löst upp sig helt och hållet. Häll upp den varma marmeladen i varma, desinficerade burkar och vrid på locket lite grann. Lår kallna och vrid sedan på locket helt och hållet. Det kan ta nästan ett halvt dygn innan det stelnar. På bilden har det inte det ännu, men jag kunde inte vänta. Dessutom hade jag ju köpt färska criossanter enkom för ändamålet....


Kommentarer
Postat av: Sara

Mumsigt! :)

2011-08-04 @ 19:11:49
URL: http://saaraaaa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0