Aujourd'hui

Jag vet inte vad som flygit i mig. Jag har varit väldigt restriktiv med mina finanser sedan jag kom till Paris, och har inte behövt be om pengar åt något håll. Nu har jag helt plötsligt drabbats av köpdjävulen och shoppar som besatt! Dagens shopping var dock nästan uteslutade antingen till någon annan eller åt någon annan. Och det jag köpte till mig själv var på rea. Allt. Så det så.



Jag träffade efter min tillfälliga (?) maniska köpattack Sarra vid Saint Michael. Vi införskaffade en sen lunch och satte oss i Jardin des Tuileries för att lapa lite sol. Det har nu varit klarblå himmel och strålande sol ett par dagar, och det kommer vi kunna fortsätta njuta av i några dagar till enligt yr.no.


På bilden kan man både få en bild av hur varmt det är (bikinitjejen) och hur packat med folk det var.


Jag har överdoserat lite på sushi de senaste dagarna....


Sarra nöjde sig med en gammal hederlig fransk baguette. Att fransmännen inte ser ut som deg är för mig en gåta, så mycket bröd som de trycker i sig. Atkins måste aldrig ha besökt Frankrike. För alla är dessutom smala...


Till detta "avnjöt" vi ett vitt, billigt och ganska blaskigt vin. Det var det enda kylda med skruvkork vi kunde hitta på Nicolas.


Sen kom Viktor och bjöd på skumpa. Han hade precis skrivit högskoleprovet på svenska skolan. Han trodde att det hade gått bra men var lite konfunderad över vad "jokk" var. Han hade gissat på trämugg. Jag kunde bara komma på staden Jokkmokk och måltidsdrycken, det var inte mycket till hjälp eftersom han naturligtvis också hade tänkt på detta. Sarra pratar spanska, arabiska, engelska och nu lite franska, så hon kunde ju inte heller bidra med någon lösning. I stället förhörde jag dem på franska verb från min nyinförskaffade Bescherelle (se, jag shoppar bra saker!) och gjorde min bästa madame Chamblas-imitation. Kanske borde jag filma mig själv när jag leker madame och lägga upp filmen här, jag tror faktiskt det skulle vara ganska underhållande....


Vi gillar Viktor. Och skumpa.


Det kryllade av barn i parken i dag. Dessa två var mina favoriter. Det fanns en tredje, lite äldre tjej också i likadan mundering, men hon var inte lika pigg på poserande som dessa två. Jag behövde inte ens fråga dem. Jag sa "bonjour" och tog upp kameran när de gick förbi, och så stannade de upp och gav mig tillfälle att trycka av några bilder. Jag sa "merci beaucoup" och de fortsatte elegant sin lördagspromenad. Bedårande.


Sedan fortsatte vi till Emmas pappas smyckesaffär. Emma är halvsvensk och hennes (franska) pappa
Dominique Denaive designar ursnygga smycken. De är inte jättebilliga precis (så ligger affären i första också) med vi fick 70 % rabatt så jag slog till på en skitsnygg cocktailring.


Fin va?


Sen insåg Sarra att hon faktiskt hade druckit några glas vin och skumpa och blev lite fnittrig. Jag var  inte sen att haka på, skratt är jag tvärsäker på att ingen har dött av. Jag är till och med säker på att jag hört att vissa hävdar att man kan förlänga tiden till det ögonblicket genom att låta sig själv brista ut i skratt i bland. Så så fick det bli.



Egentligen skulle vi ut på Le Cab i kväll, men efter en dag i solen, en massa spenderade pengar och något glas vin i parken har jag placerat röven och resten av mig själv i sängen och tänker nu proppa i mig en massa onyttigheter till en massa skit-tv och kanske till och med en film. Jag sparar gärna på både pengar och energi, då underbara, fina Linde kommer i morgon kväll. Jäklar i min lilla låda vad kul det ska bli att se honom igen! Dessutom fyller han halvvägs till femtio i morgon (därav delar av min shopping i dag) så detta kan bli hur bra som helst. Good times, som jag brukar säga.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0